Orange Äventyr

Hela Bergslagsleden i ett svep

Hela Bergslagsleden på ett år

Hela Bergslagsleden på så lång tid du vill


Välkommen till Bergslagsledens

Orange Äventyr!

Det finns lite regler att förhålla sig till:

Äventyret ska genomföras:

  • På Bergslagsleden och innefatta hela sträckan etapp 1-17.

  • Av egen kraft och utan andra hjälpmedel.

  • I sin helhet och utan avbrott. (Gäller endast Orange bandet.)

  • Enligt Allemansrätten och med hänsyn till skyddade naturområden.

Logga inRegistrera
Längtar du efter att utmana dig själv i en fantastisk miljö?

Då kan vi rekommendera Orange äventyr. Du kan göra hela leden i ett svep utan avbrott - Orange Bandet, eller hela leden under ett års tid - Ledpass365. Du kan välja att göra det över flera år och bli en Diplomvandrare. Oavsett så blir du belönad med diplom och lite andra grejer för ditt uteliv från Bergslagsleden.

Logi är tillåten i befintliga boenden efter leden och även hos lokalbefolkning om så erbjuds. Du bör även tacka ja till fika och mat från dessa. Självklart får du sova i vindskydd eller medhavd boning.

Säkerhet är en viktig del även på en låglandsled. Ha gärna en kontaktperson som du hör av dig till kontinuerligt. Det går även att använda nödsändare i någon form, finns ett antal varianter att välja på. Du kan uppdatera dig på sociala medier så att folk kan följa dig, men även som säkerhetsåtgärd. Ta med mobiltelefon, ev. nödsändare och produkter som kan ladda dem under färden. Ta med första förband.

Planera för mat och vatten. Matpaket går att lämna in före turen hos vissa boenden. Dricksvatten finns på vissa platser utefter leden men kan variera i säsong. Källor och vattendrag finns också men vi rekommenderar att filtrera eller koka det vattnet.  

Pågående vandringar

Lista på registrerade Orange Äventyr


Lista över pågående vandringar

Avslutade vandringar

Lista på de som genomfört Orange Äventyr.